Top

La XAL i l’Institut Català de les Indústries Culturals signen un conveni

Xarxa de Televisions Locals (XTVL)

Barcelona,

18/10/2004

 

La Consellera de Cultura, Caterina Mieras, en nom de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), i el president de la Diputació de Barcelona i la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Celestino Corbacho, han signat un conveni amb el qual s’obre una col·laboració entre l’ICIC i la XTVL per a la realització d’una línia de programes televisius anomenada “Denominació d’Origen (D.O)”. A la signatura també hi eren presents el director de l’ICIC, Xavier Marcé, i el cap de Promoció i Desenvolupament de la XTVL, Lau Delgado. D.O és una iniciativa de la XTVL consistent en l’emissió d’espais monogràfics dedicats a incentivar la producció d’espais televisius per a les televisions locals, concebuts com a alternativa als espais audiovisuals existents. Seran de 15 a 20 programes de 13 capítols, que oferiran continguts sobre les manifestacions culturals del territori (cultura popular, arts escèniques, arts plàstiques, música, cinema, còmic, animació, vídeo creació i societat).

“Denominació d’Origen” disposa, al mateix temps, d’una vessant vinculada a l’emissió en directe -els quatre trimestres de l’any 2005- d’aquests continguts en una franja de programació diària de 30 minuts i durant els set dies de la setmana que s’aniran combinant dins la graella seguint franges de programació establertes i diferenciades per gèneres.

Aquests programes de televisió, la producció dels quals anirà a càrrec de les pròpies televisions de la XTVL, de productores independents novelles o de productores especialitzades i consolidades en la realització d’aquesta tipologia de programes televisius, serviran de plataforma per a nous talents ja que combinaran la programació de figures consolidades del sector amb les obres de nous professionals i joves productors.

El pressupost total del projecte és de 411.900 euros. L’ICIC aportarà la quantitat de 300.000 euros a la XAL que es destinaran a cobrir part dels costos per a la producció d’aquests programes, mentre que la XAL farà efectiva una aportació mínima de 111.900 euros. El conveni també estableix que els treballs de producció i postproducció dels programes ha d’ésser efectuats per persones físiques i/o jurídiques domiciliades o amb seu permanent a Catalunya.

41577013